Новини

Бажане європейське «золото» в Алли Черкасової

Боярський міський голова Олександр Зарубін та його заступник Тетяна Кочкова щиро привітали чемпіонку світу з жіночої вільної боротьби Аллу Черкасову зі здобуттям нового титулу – чемпіонки Європи. Спортивну кар’єру Алла Черкасова поєднує з роботою тренера Боярської дитячо-юнацької спортивної школи з вільної боротьби. Чергова велика перемога у континентальній першості з вільної боротьби, що відбулась 8-11 квітня в Бухаресті, стала радістю для її чоловіка і тренера Олексія Мельника, рідних та близьких, а особливо для вихованців.

На початку квітня у Бухаресті відбувався Чемпіонат Європи з вільної боротьби. Тренер Боярської дитячо-юнацької спортивної школи з вільної боротьби 29-річна Алла Черкасова перемогла у ваговій категорії до 68 кг, здолавши у фіналі Аделу Ганзлічкову з Чехії з рахунком 11:6.

У минулому номері газети «Боярка-інформ» № 3 ми розповідали, що Алла на всеукраїнській церемонії «Герої спортивного року-2018» у Києві здобула перемогу у номінації «Сенсація року».

Нагадаємо, що минулого року Алла Черкасова стала чемпіонкою світу, а зараз виборола перше і таке бажане у своїй кар’єрі «золото» чемпіонату Європи серед жінок.

Під час континентальної першості з вільної боротьби, що завершилась в Бухаресті, у кваліфікації Алла потішила вболівальників та на туше здолала бронзову призерку Олімпіади та багаторазову призерку світу та Європи відому польську борчиню Агнешку Кордус. Наступна сутичка, і знову суперниця – володарка олімпійської бронзи та чемпіонка світу та Європи Джені Франссон зі Швеції. Боротьба за вихід у півфінал була запеклою, та українка перемогла з рахунком 4:3.

Півфінальну сутичку Алла завершила достроково з рахунком 11:0, хоча суперниця Ірина Нетреба, що виступає під прапором Азербайджану, бронзова чемпіонка світу, чемпіонка багатьох міжнародних турнірів.

Фінальна зустріч з молодою амбітною борчинею з Чехії, яка має кілька медалей європейської та світової першості у віці 23 років завершилась з рахунком 11:6 на користь українки. Чинна чемпіонка світу стала ще й чемпіонкою Європи.

Жіноча збірна з вільної боротьби на чемпіонаті Європи здобули в один день три золотих медалі. Такий потужний виступ дівчат дав змогу завоювати перше загальнокомандне місце чемпіонату серед жінок. А у результаті українська збірна з вільної боротьби – п'ята в загальнокомандному заліку!

Опубліковано: 17 квітня 2019, 15:47
Останні новини